Mandag d. 5/4-2004

Bogen Den  danske grevinde af Wallace Stegner

Citater og gode steder

s. 24. Hvem er jeg? Hvordan skal jeg leve? i en dagbog har Joe skrevet dette.

s. 39. . . .Jeg bliver næsten søsyg, når jeg øver mig i det danske stød, der dukker op i tide og utide i lange sætningerog får alt til at lyde som hikke, opstød eller dødsrallen.

S. 86 Solen har begravet sig i skyerne efter at have kastet et bare ét blik på Danmark

s. 87 (De fleste danskere har affundet sig med, at kun danskere kan lære dansk)

s. 103 Jeg har et glas piller

søndag den 3. september 2006Bøger læst i sommeren 07:

'Imperium' af Thomas (vistnok) Harris. Der er 2 der hedder Harris, den anden skriver gyserromaner.
Imperium handler om Cicero og alle de trakasserier, han også var med til, selv om han var en mere anstændig fyr end de andre romere. Den er velskrevet og spændende.

'Lysgrænsen' af Katrine Marie Guldager kommer måske ind på en anden side. Den handler om en psykoanalyse. KMG har dog levet et ret specielt liv - som medlem af DKU, og rejst meget, boet i kollektiv med sin far, forældrene skilt. Efter at en veninde bliver dræbt i Nicaragua og faren dør ved en togulykke, får KMG angstanfald og bestemmer sig for analyse, som kommer til at vare i 9 år.
Kan måske senere bruges i en af litteraturgrupperne.

'Vi, de druknede' har jeg skrevet om allerede.
Hvad har jeg ellers læst: Lidt pinligt, at jeg ikke kan huske mere lige nu.

Nå jo, 'Kongemordet'. Den var åndeløst spændende, men man havde en grim fornemmelse af at være voyeur og paparazzo på én gang. Og Hans Engell tævede da vist alligevel ikke sin kone, bortset fra at han ikke er socialdemokrat. Alligevel er ens laveste instinkter vakt, for hvem var det så?

'Løgnhalsen fra Umbrien' er jeg atter kørt fast i. Den skulle jeg have læst, da jeg havde chancen i en af grupperne. Der er mange gode ting i den, men den der fantastiske historie, det er nok ikke lige mig at læse så usandsynlige digterfantasier. Jo, velskrevet er den da. Og også klog, men man sidder og tænker på imens alle de andre bøger, man for længst burde have læst, fx de gamle klassikere, Dantes guddommelige komedie fx. Nå, det når jeg nok ikke i dette liv.

'Vindens skygge' prøvede jeg også at læse, men da den hverken var spændende, skønt en krimi, ej heller rummede livskloge dybder, så opgav jeg den igen

'Caritas' uden titel har jeg anmeldt andetsteds, men den er bestemt værd at læse. Rolig og uden effekter skildrer den hverdagsliv på Island for ca, 50 år siden

'Halvbroderen' af Jan Kjærstad har jeg også læst i sommer. De nordmænd er fremragende fortællere. Også anmeldt andetsteds. hvem gider læse krimier, når der findes sådanne fortællinger?
Nu er jeg i gang med 'Forføreren' af Jan Kjærstad, og jeg er allerede helt opslugt af den. Den skal læses til en litteraturgruppe om en 14 dagestid, men inden jeg ser mig om, har jeg læst den færdig. Den er fantastisk, sikken en spontan fortælleglæde, og jeg som var ret skeptisk på forhånd!
Mandag d. 5/4-2004